Несъмнено цел за много хора, които се обръщат към здравословното хранене, е да се отърват по най-бързия начин от излишните мазнини. За качественото отслабване са от значение няколко фактора, основният от които е правилният хранителен режим. По този начин, загубата на допълнителното тегло ще бъде наистина трайна. 

Кои храни помагат за отслабването?

За ефективно отслабване и изгаряне на подкожните мазнини, е най-важно не само да знаете какви храни да приемате, но и по какъв начин. Сред тях има такива, които не само ще засилят метаболизма ви, но и ще ви предоставят необходимите нива на енергия. Ето част от основните продукти, които можете да включите в режима си:

  1. Зеленчуци – източник на фибри, благодарение на които се чувствате заситени. Повечето от тях съдържат малко калории и множество хранителни вещества, като добре познатите витамини и минерали.
  2. Плодове – те също съдържат фибри, но и витамини и минерали. Някои от тях включват и захари, което ги прави по-богати на калории. Затова трябва много да внимавате с количеството, което консумирате.
  3. Бяло месо – пилешкото и пуешкото месо са чудесен източник на протеини. Те имат по-ниски калорийни стойности от червеното, което е по-наситено на мазнини. Това го прави подходяща храна за отслабване и спокойно можете да ги включите в режима си.
  4. Яйца – те са пълни с протеини и здравословни мазнини. Ще понижат чувството за глад, което ги прави страхотна добавка към всеки режим.
  5. Мляко и млечни продукти с малко мазнини – богати са на калций, както и на други важни хранителни вещества. Имайте предвид, че част от тях са висококалорични, за това внимавайте при избора.
  6. Ядки – съдържат здравословни мазнини, протеини и фибри, но имат и голямо количество калории. Ако хапвате по малко от тях, ще усетите ситост, което също спомага отслабването. 

Добре е да знаете, че всяка храна може да бъде част от здравословната диета, ако се консумира в балансирани количества и се включва в рамките на дневния прием на калории. За да отслабнете, най-важното е да следвате качествен и добре подбран режим, в който да има разнообразни и лесни за храносмилане продукти, както и да поддържате умерена физическа активност. 

Полезни съвети

Ако крайната цел е ефективно отслабване, препоръчително е да държите вашия организъм в калориен дефицит. За да се случи това, трябва да приемате по-малко калории и следователно да изгаряте повече. Добре е да ограничите въглехидратите до минимум и да приемате храни, които са добри източници на енергия. Не оставяйте на заден план и консумацията на достатъчно течности, като най-важните сред тях са вода и чай. Добре е да ограничите максимално алкохола, както и газираните напитки.

Оставете коментар