В днешно време, натрупването на токсини и задържането на непотребни вещества в организма, които влияят неблагоприятно, се случва ежедневно. Това се инициира от консумацията на некачествени храни и режим на хранене, недостатъчно количество полезни вещества, като витамини, минерали, антиоксиданти и други. Замърсяването на околната среда, вредните навици, производствените процеси на хранителните продукти и ресурсите, също оказват влияние.

За да се прочисти, тялото се нуждае от детокс. На помощ идват хранителни добавки за детоксикация, които свободно могат да бъдат открити в онлайн търговската мрежа.

Каква са ползите от детоксикацията?

С натрупване на токсините и липса на мерки за разрешаване на това здравословно състояние, рано или късно се появяват неприятни симптоми и проблеми – запек, газове, подуване на стомаха, липса на тонус и енергия, хронична умора, главоболие, проблеми със съня. Могат да се причинят още болки в мускулите, дисбаланс в областта на хормоните, покачване на теглото, спад в имунитета. 

Всички тези състояния са неблагоприятни за организма, но могат да се избегнат чрез доказан метод – детоксикация. Основните ползи, които се наблюдават от детокс диетите, натуралните продукти и хранителните добавки, са:

  • подобряване на функцията на черния дроб – действа много благоприятно върху чернодробната функция. Това влияе върху производството на добър холестерол в организма, намаляване на лошия и подобряване на сърдечно-съдовата система;
  • регулиране на телесното тегло – освобождаването от непотребните вещества забързва метаболизма и спомага за топенето на мазнините;
  • противовъзпалителни свойства – намаляват се възпаленията на червата, на ставите и други.
  • подобряване на общото състояние – при пречистване на организма от токсини, неутрализиране на действието на свободните радикали, се наблюдава подобряване на емоционалното, менталното и физическото състояние.

Това са само част от ползите, които детоксикацията има за организма.

Какво трябва да знаете за детоксикацията с хранителните добавки?

Понякога консумацията на плодове и зеленчуци, богати на фибри, минерали и витамини, не е достатъчно, за да се справите с токсините и зловредното им действие. Тук на помощ идват хранителните добавки и натуралните продукти, като билки, под формата на таблетки и тинктури.

Приемът на добавки се класифицира като метод за външна детоксикация, който е успешен и световнопризнат. Тези продукти се предлагат най-често под формата на таблетки, чиято доза и начин на прием се определят от конкретния производител. 

В зависимост от вида на съставките, те могат да бъдат за потискане на апетита и отслабване, за вътрешно пречистване, за отводняване, за детокс на дебелото черво и черния дроб, както и много други. Тези хранителни добавки са натурални и включват комбинация от билки, спомагащи за елиминиране на патогените, поддържане на чревната флора и премахване на токсините.

В комбинация с правилна детокс диета, те успешно се борят с болестите и подкрепят имунитета.

Оставете коментар