Здравословният хранителен режим е изключително важен за поддържането на силен имунитет. Благодарение на него, ще имате добро здраве, но и страхотно тяло, в което не само ще се чувствате, но и ще изглеждате прекрасно. 

5 храни с полезно съдържание, които да хапвате редовно

Нека да разгледаме няколко храни, които имат богато съдържание на полезни вещества и са подходящи за консумиране от цялото семейство:

  1. Зеленчуци – ежедневното приемане на зеленчуци е много важно за осигуряване на необходимите за тялото фибри, витамини и минерали. Добре е да включите в режима си продукти, като спанак, броколи, моркови, тиквички и други. Те са с малко калории и ще подпомогнат поддържането на оптимално тегло, както и доброто храносмилане.
  2. Плодове – те също са много важни и е препоръчително да се приемат всеки ден. Те са храна с високо съдържание на полезни вещества и за това е хубаво да присъстват в диетата ви. Консумирайте поне по един плод ежедневно, като например ябълка, банан, грозде, круша или друг, по ваш избор. Добре е да ги разнообразявате.
  3. Риба – рибата е с високо съдържание на протеини и здравословни мазнини. Специалистите съветват да не се консумира всеки ден, а само два-три пъти в седмицата. По този начин тя ще помогне за предотвратяване на различни сърдечно-съдови заболявания. 
  4. Ядки – това е чудесна храна за всеки ден, тъй като има високо съдържание на мазнини, протеини и фибри. Опитайте да хапвате ядки, като лешници, бадеми и орехи, но внимавайте с количеството, защото те са богати на калории. 
  5. Яйца – съдържат множество полезни хранителни вещества, а ежедневният им прием благоприятства здравето на кожата, ноктите и косата. Неслучайно, освен за консумация, те се ползват и за някои домашни маски. 

Има още много полезни продукти, които е добре да приемате всеки ден, но е важно да прецените кое как ви влияе. Винаги можете да се посъветвате със специалист, който да ви помогне в съставянето на правилния хранителен режим. Благодарение на това, ще се радвате както на добро здраве, така и на перфектно тяло. 

Съвети

Освен да приемате храни с полезно съдържание, е много важно да постигнете баланс в диетата си. Внимавайте също какви напитки консумирате. Добре е да ограничите алкохола и да увеличите водата, която пиете. Препоръчителното дневно количество е според килограмите, като най-общата формула е 30мл на 1кг + 1л, всеки ден.

Оставете коментар